Nyitókép: Fotó: BKK

Tisztába tették a Corvin-negyed egyik fontos részét

Infostart
2022. november 10. 17:03
Megtisztították a Corvin-negyed metróállomásnál lévő busz- és villamosmegállókat, valamint a metróhoz vezető aluljárót a köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat utolsó állomásaként - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK közleménye szerint a forgalmas budapesti közterekre irányuló köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat 2023-ban folytatódik.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió, valamint a BKV munkatársai szerda éjjel, majd csütörtök reggel kézi és gépi erővel tisztították meg a Corvin-negyed metróállomás környékét - írták.

Eddig 22 helyszínen szerveztek köztisztasági és közrendvédelmi akciót a 2021-ben elkezdett akciósorozatban. Ennek során a Boráros teret, a Déli pályaudvart, az Örs vezér terét, a Batthyány teret és Kelenföld vasútállomás környékét már kétszer megtisztították - olvasható a kommünikében.

Jelentős szerep jutott az akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Készenléti Rendőrség támogatásával a főváros több forgalmas közterületén állandó, vagy rendszeresen visszatérő rendőri jelenlétet biztosít.

„Tisztában vagyunk vele, hogy pusztán takarítással és rendészeti eszközökkel nem lehet egyik napról a másikra jelentős változásokat elérni,

hiszen a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. De hiszünk abban, hogy nem hiábavaló az akcióban résztvevők munkája, a főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása ugyanis közös érdekünk – mondta Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.