Nyitókép: Pixabay

Nem csak hatalmas új campust kap a MATE

Infostart
2022. február 7. 12:27
Hanem egy interaktív látogatóközpontot is.

Megjelent az uniós közbeszerzési közlönyben, a TED-en a gödöllői Szent István Campus tervezési szolgáltatásaira vonatkozó közbeszerzés, amit a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány tett közzé. A beruházásban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) részére új campus, egész pontosan az agrár-, illetve kapcsolódó tudományokkal foglalkozó, kiemelkedő oktatási színvonalú felsőoktatási centrum, innovációs tudásközpont épül - írta meg a magyarepitok.hu.

Az új létesítménynek 10 ezer fő hallgató kiszolgálására kell alkalmasnak lennie, ugyanakkor a tervezés során a hallgatói létszámhoz képest 20 százalékos bővítési opcióval kell kalkulálni.

Lesz az új létesítményben az oktatási helyszíneken, valamint a kollégiumi szálláshelyeken kívül labor, könyvtár és rendezvényközpont, valamint egy interaktív látogatóközpont is.

A tervezőnek úgy kell kalkulálnia, hogy a létesítmény több ütemben is megvalósítható legyen, az egységek önállóan is üzemeltethetőek legyenek.

A projekt összesen 83 587 négyzetméternyi épületet foglal magába, amiből oktatási épület(ek) összesen 37 049 négyzetméteren épülnek.