Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyilvános a lista, hogy mely sajtóorgánumok jelentetnek meg politikai hirdetést

Infostart / MTI
2022. január 31. 14:15
Az Állami Számvevőszék begyűjtötte a hirdetési árjegyzékeket.

Nyilvántartásba vette az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a jogszabályban megadott határidőig eljuttatott hirdetési árjegyzékeket. A dokumentumokat az ÁSZ sajtótermékek szerinti bontásban hozta nyilvánosságra a honlapján.

A számvevőszék hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a jogszabály előírása szerint választási kampányidőszakban politikai hirdetést csak azok a sajtótermékek tehetnek közzé, amelyek hirdetési árjegyzéküket előzőleg megküldték az Állami Számvevőszéknek.

Áder János köztársasági elnök január 11-én hirdette ki a 2022-es országgyűlési választás és a vele egy napra kitűzött népszavazás időpontját. A sajtóorgánumoknak az országgyűlési választás és a népszavazás előtti kampányidőszakra vonatkozó árjegyzéküket öt munkanapon belül kellett eljuttatniuk a számvevőszékhez.

Az ÁSZ a határidőig eljuttatott hirdetési árjegyzékeket nyilvántartásba vette és sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon a Választások menüpontban, az "Országgyűlési választás 2022." és "Népszavazás 2022." alpontok alatt közzétette - írták. A sajtótermékeknek a honlapjukon is közé kell tenniük árjegyzéküket.

Kiemelték: az Állami Számvevőszék a sajtótermékek által megküldött árjegyzékek tartalmáért nem vállal felelősséget.