Nyitókép: Oláh Tibor

Veszélyben a fővárosi szemétszállítók

Infostart
2021. június 4. 10:06
Az FKF kéréssel fordul a Budapesten autózókhoz, mert több munkatársát is elütötték, illetve sok a szállítást akadályozó parkoló autó.

Nyílt levélben fordult a fővárosi autósokhoz a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt., mert a járványhelyzet enyhülésével párhuzamosan nagymértékben megnőtt a gépjárműforgalom, amely sokszor akadályozza, rosszabb esetben veszélyezteti a közszolgáltatásban dolgozó, a közterületeken feladataikat végző munkatársait.

Az egyik tapasztalat, hogy egyre gyakrabban nehezítik meg a munkavégzését a szabálytalanul parkoló autók, amelyek az úttestre belógva akadályozzák a forgalmat, a nagyméretű hulladékszállítási és köztisztasági célgépek nem férnek el, és ez mind a kukák ürítésében, mind az utak takarításában komoly fennakadást okoz.

Emellett az elmúlt hetekben többször az is előfordult, hogy egy-egy figyelmetlen autós sodorta el az FKF munkatársát.

Azért a cég három kéréssel fordul a budapesti autósokhoz:

  • A hulladékbegyűjtést végző, illetve kézi útgondozó dolgozók az úttesten, illetve közvetlenül a járda szélén végzik munkájukat, ezért a forgalomban közlekedők minden esetben rendkívül körültekintően, fokozott figyelemmel, a sebességet lecsökkentve haladjanak el mellettük.
  • A gépkocsivezetőke a KRESZ előírásait maradéktalanul betartva csak az arra kijelölt helyen, szabályosan parkoljanak, győződjenek meg arról, hogy járművük nem akadályozza a forgalmat.
  • Munkavégzés közben a cég járművei esetenként jóval lassabban haladnak a forgalom többi résztvevőjéhez képest, ideiglenesen a forgalmat is lelassíthatják, illetve rövid időre feltarthatják. Legyenek türelemmel, előzéskor vagy a jármű kikerülésekor kellő körültekintéssel járjanak el.