Nyitókép: Pixabay

Összefogtak egy állatkínzó ellen a péceliek

Infostart
2021. február 27. 15:30
Méreggel, gyufával és csavarral „töltött” kolbásszal öl az ismeretlen.

Több kutya elpusztulásáról is beszámolt a Blikk, azt írva: a helyiek összefogtak és közösen figyelik a környéket. Vannak, akik kamerákat akarnak felszerelni a házaik udvarára, mások kenneleket építenek a kutyáknak a hátsó kertben.

Az egyik megszólaló arról beszélt, hogy az elkövető a szembe szomszédjához csütörtökön, fényes nappal dobta be a kolbászba rejtett csavart, de a szomszédunk még időben észrevette, így a nagy testű kutyája nem ette meg a húst. Az ő tacskójuk viszont elpusztult, miután feltehetően hasonlóan bejuttatott mérget evett. "Egyre rosszabbul lett, kihűlt, alig tudott megmozdulni, a teste rángatózott, mintha epilepsziás rohama lenne. Azonnal hívtuk az állatorvost, akinek egyértelmű volt a tünetek alapján, hogy idegméreg jutott Picur szervezetébe" - mondta az elkeseredett tulajdonos.

Ő is tagja annak a péceli csapatnak, akik összefogtak annak érdekében, hogy előkerítsék az elkövetőt. "Kamerákat szeretnénk felszerelni, valaki hátsó kenneleket kezdett el építeni, bár ez hosszú távon a kutyák szempontjából nem túl jó megoldás. Emellett éjjel-nappal figyeljük a környéket" - mondta.

Plakátokat helyeztek ki, hogy azok is értesülhessenek a történtekről, akik nincsenek fent a közösségi oldalakon Van, aki bár kertes házban lakik, hűséges társát az esetek miatt most inkább a házban tartja.

A lap kereste az ügyben a Pest megyei Rendőr-főkapitányságot, de egyelőre nem kaptak választ.