Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor üzent az időseknek a 13. havi nyugdíjról

Infostart
2020. október 1. 11:41
Az Idősügyi Tanács ülése után jelentkezett új videóval a miniszterelnök. Közölte: a mostani ősz nehezebb lesz az időseknek.

"Nem szeretnék zsákbamacskát árulni, az előttünk álló hónapok az idősek számára nehezebbek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy ősszel nem zárjuk le Magyarország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeinket, az iskoláinkat, a munkahelyeinket, a sportlétesítményeinket, a színházainkat és az Idősügyi Tanácshoz hasonló fórumokat is" - sorolta Orbán Viktor. Ez fokozott figyelmet kíván a fiatalabbaktól és az idősektől is - tette hozzá a miniszterelnök.

Elmondta még, hogy az Idősügyi Tanács csütörtöki ülésének fő témája a 13. havi nyugdíj visszavezetésének jövő év eleji elkezdése lesz.

"Mindenkit az izgat, hogy miután a járvány megviseli nemcsak az embereket, hanem a gazdaságot is, vajon lehetőség lesz-e arra, hogy a korábban vállalt 13. nyugdíj visszaépítése megkezdődjön. Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében,

a következő év elején megkezdődik ez a folyamat, járvány ide vagy oda"

- szögezte le Orbán Viktor.