Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lehet, hogy kisorsolja az ellenzék Bíró László jelölőszervezetét

Infostart
2020. szeptember 11. 21:01
Az LMP új társelnöke erre tett utalást egy interjúban. Szerinte 2022-től "parázik" a Fidesz, amely veszíteni is fog a parlamenti választásokon.

A jelenlegi ellenzék parlamenti többségét várja 2022-től Kanász-Nagy Máté, az LMP nemrégiben megválasztott társelnöke. Az Azonnali.hu portálnak adott interjújából kiderül, a 2018-ban csúcson lévő párt az utóbbi időszakban a vezető szerint "bezuhant", de tavaly bejutott végre önkormányzatokba, és alpolgármestereket is ad a párt - ő maga is az, Újpesten.

2022-vel kapcsolatban a politikus leszögezte: "Legkésőbb az önkormányzati választásokon már teljesen egyértelmű volt, hogy ellenzéki összefogásra van szükség. Most ez a történelmi helyzet, a kérdés eldőlt: a kormányváltás érdekében az elkövetkező másfél-két évre az ellenzéki összefogás fog működni."

Szerinte akkor lesz kormányváltás, ha abbahagyják "a tökölődést a pozíciókról", de az nem kérdés, hogy a legfőbb ügyésznek, Polt Péternek majd "távoznia kell" 2022 után.

Úgy látja, "parázik a Fidesz", ezért merült fel a választókerületek változtatásának terve, a tiszaújvárosi időközi választáson induló ellenzéki jelöltről, Bíró Lászlóról pedig azt mondta, az a kérdés, a választók meg tudnak-e bocsátani múltbéli kijelentéseiért. Kanász-Nagy Máté szerint egyébként jó megoldás lenne, ha kisorsolnák, ki legyen névleg Bíró jelölője.

A terjedelmes interjút ITT olvashatja.