Nyitókép: Pixabay

Tízmilliárdokért fejleszthetnek a kisebb vidéki szállások

Infostart / MTI
2020. május 26. 15:32
A színvonal növelése mellett a szezonalitás csökkentését célozza a Kisfaludy-program a turizmusban - írta a Magyar Nemzet.

A lap közölte, hogy kezdődhet a száznál több szobával rendelkező szállodák építése, és országszerte olyan, felújításra szoruló hotelek korszerűsítése, bővítése, amelyek fejlesztésével jelentősen javul az ingatlanoknak otthont adó városok arculata. Emellett

kisebb szállások is modernizálhatnak.

Az újabb beruházásokkal az ország közelít ahhoz, hogy közép-európai régiós turisztikai központtá váljon - írta a lap. Azt, hogy ez 2030-ig megvalósuljon, a 2017-ben indult Kisfaludy-program biztosítja, 300 milliárd forintos keretből. Ez minden idők legnagyobb kormányzati ernyőprogramja az ágazatban - tette hozzá a Magyar Nemzet.

A soron következő, 60 milliárdos keretösszegű szakaszban minden olyan vidéki szereplő részt vehet, aki legfeljebb nyolcszobás szállást működtet.

Az 55 ezer szoba mindegyike 1 millió forint támogatást kaphat idén.

Száz szoba feletti vidéki szállodák építésére és felújítására 85 milliárdot ad a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Ennek eredményeként 1500 szobával bővül a kínálat. Több négycsillagos és négy ötcsillagos szálloda megújítását is támogatják.

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója úgy összegzett, hogy a 85 milliárd forint pályázati forrás mellé a vállalkozók további 85 milliárdot biztosítanak, így 170 milliárd érkezik a magyarországi turizmus további fejlődésére.