Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

623 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Infostart
2020. április 3. 06:51
És a péntek reggeli adatok szerint elhunyt 5 idős krónikus beteg, velük együtt 26 áldozata van a koronavírus-járványnak.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is - derült ki a koronavirus.gov.hu oldal péntek reggel frissült adataiból.

A csütörtök késő este közzétettekhez képest nem emelkedett a hatósági házi karanténban lévők száma, továbbra is 10668-at mutat a számláló. Eddig 17769 mintavétel történt az állami egészségügyben.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A hivatalos tájékoztató oldalon ismét hangsúlyozzák, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek, és a vírus már Magyarország összes településén jelen lehet. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!