Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Közeli videó és friss részletek a brutális óbudai tűzről

Infostart / InfoRádió
2020. január 13. 12:33
Először kigyulladt egy épület, azután a vezeték szakadt le, ettől gyulladt ki a többi ház. A gázpalackok felrobbanása csak mindezek után történt. Egy áramütött sérült van.

Öt épület égett le vasárnap este az óbudai Kunigunda útján, miután leszakadt egy nagyfeszültségű felsővezeték - közölte az InfoRádióval a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Kolozsi Péter hozzátette: a tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik a helyszínen.

"Már a tűzoltási munkákkal párhuzamosan megindítottuk a tűzvizsgálati eljárást, ez egy 60 napos hatósági eljárás, több szakértő bevonásával vizsgáljuk a tűz keletkezésének körülményeit" - fogalmazott Kolozsi Péter.

Amit már biztosan tudnak, hogy egy épületben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, majd emiatt gyulladt ki még két ház, illetve egy lakás tetőszerkezete.

A helyszínen egy ember szenvedett áramütést, amikor leszakadt a felsővezeték. Rajta kívül nem sérült meg senki.

A tüzet a 18.15-ös bejelentéstől számítva két és fél óra alatt oltották el.

Faszerkezetű lakóépületek lettek oda,

ipari létesítményekre a lángok nem terjedtek tovább.

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult a helyszínre, így gyorsan kiderült az is, hogy a lakosság nincs veszélyben, de melegedőbuszt így is a helyszínre vezényeltek.

A rendőrség álláspontja szerint idegenkezűség gyanúja nem merült fel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Robbanás Óbudán - katasztrófavédelem
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást