Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István részt vehet egy főpolgármester-jelölti vitában

Infostart
2019. szeptember 10. 19:40
Miután úgy hírlik, hogy az Emmi által ismét a kormány elé kerülhet a nagy budapesti aluljárók lezárásának ötlete, a főpolgármestert és az ellenzéki főpolgármester-jelöltet is megkérdezték a tervről. Mint kiderült, Tarlós István és Karácsony Gergely hasonló állásponton van a kérdésben.

Tarlós István a jövőben több figyelmet fordítana a hajléktalanokra, amennyiben erre lesz lehetősége, fogalmazott az Indexnek a főpolgármester. Ennek egy részfolyamata az, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nagyobb fővárosi aluljárók lezárását javasolja, megakadályozandó, hogy hajléktalanok ott éjszakázzanak.

Kedd reggel a Hvg.hu írta meg a birtokába jutott kormányzati anyag alapján, hogy az Emmi újra elővette azt a javaslatot, hogy a főváros legnagyobb közlekedési csomópontjaiban elektromosan működtetett rácsokkal zárják le az aluljárókat az utolsó metró után.

A főpolgármester nem tartja hülyeségnek a kilenc kiemelt csomópont aluljárójának a lezárását,

miután ezeket muszáj rendeltetésszerűen használni, de az Emmi javaslatcsomagjának elfogadásához feltételekre is szükség lenne, olvasható.

Ahogyan Karácsony Gergelynek sincsen ellenére az aluljárók lezárása, de mint a Klubrádióban fogalmazott, semmiképpen nem merülhet ki ebben a hajléktalanság elleni küzdelem, amit a kormánynak és fővárosnak együtt kell elvégeznie.

Az Index Tarlós István arról is megkérdezte, hogy hogyan viszonyulna egy, a napokban felvetett főpolgármester-jelölti vitához, lesz-e ilyen a részvételével, milyen körülmények között, amire azt a választ adta:

"Hát persze!

Nincs több válaszom most erre."