Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Megvan, mikor lesz a Hableány személyzetének temetése

Infostart
2019. július 2. 15:50
A Dunán vesznek végső búcsút a hajókatasztrófát szenvedett hajó kapitányától és matrózától.

A szerencsétlenül járt hajót üzemeltető Panorama Deck Kft. a honlapján közölte, hogy "néhai kollégái családtagjaival egyetértésben Lombos László és Pethő János hajós búcsúztatóját július 12-én, pénteken, 11 órakor tartják meg Budapesten". A cég a két férfit saját halottjának tekinti.

Korábbi lapértesülés szerint a hamvakat tartalmazó urnákat a Panoráma Deck Kft. hajóiról fogják a Duna budapesti szakaszán a folyóba süllyeszteni. Mivel Pethő János a hajózás előtt a szolnoki mélységi felderítők századosaként szolgált, ezért a hajós szertartás alatt várhatóan katonai tiszteletadásra is sor kerül. Úgy tudni, a cég állja a hajós temetés teljes költségét.

A Hableány sétahajót május 29-én este előzte hegymenetben – az eddigi adatok szerint szabálytalanul – a Viking Sigyn szállodahajó, majd a Margit híd középső pillérnyílásában utolérte és maga alá gyűrte. Huszonhat dél-koreai utas és két magyar hajós vesztette életét a katasztrófában. Hét távol-keleti utast élve sikerült kimenteni az áradó Dunából.

A hajókatasztrófa további híreit ITT találja.