Nyitókép: Cseke Csilla

Kiengedték a Viking ukrán kapitányát

Infostart
2019. június 12. 10:11
A másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát és 15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekezhet a két héttel ezelőtti dunai balesetben érintett Viking szállodahajó ukrán hajóskapitánya – tudta meg a 24. hu.

Tóth M. Gábor, Jurij C. ügyvédje a portál megkeresésére azt mondta, hogy a Fővárosi Törvényszék további magatartási szabályként előírta, hogy a kapitánynak heti két alkalommal személyesen jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál.

A hajóskapitánynak nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el Budapest területét.

Az ukrán férfi nem tartja magát vétkesnek a balesetben.

Múlt héten a Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy a Eurojust magyar nemzeti tagján keresztül beszerzett információ szerint a Hollandiában idén április 1-jén balesetet okozó hajó kapitánya és a jelen ügyben gyanúsított kapitány ugyanaz a személy, őt Hollandiában is gyanúsítottként vonták felelősségre. A Viking szerint az ukrán férfi a fedélzeten volt, de nem ő volt a kapitány.

A Hableány május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. A Hableányt kedden emelték ki a Dunából. Négy ember mostanáig nem került elő.

A hajókatasztrófával kapcsolatos összes hírünket ITT találják.