Nyitókép: MTI/EPA/Robin Utrecht

Jó hír a kecskemétieknek – változik a vonatközlekedés

Infostart
2019. május 2. 20:33
Május 27-től változtat a MÁV a reggeli menetrenden a Budapest-Nyugati – Cegléd- Szolnok/Kecskemét viszonylaton. Reggel több vonat indul majd a fővárosba, és csökken a menetidő is a vasúttársaság ígérete szerint.

Kerékgyártó Józsefnek, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának – az info.szolnok.hu-n megjelent – Szalay Ferenc szolnoki polgármesternek írt levéle szerint a MÁV-START a vonalon a reggeli menetrendi struktúra módosítását tervezi, amelynek célja a vasútvonal mentén fekvő települések és Kecskemét kiszolgálásának javítása, ezáltal a nagyon zsúfolt 4-es főút és a repülőtéri gyorsforgalmi út tehermentesítése.

A remények szerint kedvezőbb lesz a vasút versenyképessége a távolabbi elővárosi térségekből, és az utazási körülmények is javulnak

– írja a BAON.

Módosítják a vonatok megállási rendjét, csökkentik a menetidőt és növelik a vonalon közlekedő vonatok számát. Így elérhető a zsúfoltság mérséklődése, hiszen egyenletesebb lesz az utasok eloszlása.

2020 első negyedévétől ráadásul várható a KISS emeletes motorvonatok forgalomba állása, amelyek egyik közlekedési célterülete a 110a vasútvonal, tehát a Budapest-Nyugati – Cegléd- Szolnok/Kecskemét viszonylat. Az új vonatokkal „valószínűsíthető a menetrendszerűség javulása”.