Nyitókép: BKK

Nemsokára elér Kelenföldig az 1-es villamos - így néz ki

Infostart
2019. április 10. 13:53
A Budapesti Közlekedési Központ képeket adott ki a beruházás friss állásáról.

Tempósan készül az 1-es villamos meghosszabbítása, a Budapesti Közlekedési Központ friss képeket osztott meg Facebook-oldalán a munkálatok mostani állásáról.

A képekhez írt bejegyzésből kiderül, nemcsak a villamosjárat végső vonalának helyzete rendeződik, de a 19-es és 49-es villamos, valamint a 4-es metró közötti átszállási kapcsolat is létrejön, beleértve a távolsági buszok végállomását is.

A villamos utolsó, 1,7 kilométeres új vonalszakasza az Etele út közepén vezet, majd balra kanyarodik a Somogyi útra, ahonnan megérkezik az Etele téri négyvágányos végállomásra. Az Etele park és más közeli zöldfelületek is megújulnak.

A beruházás eredetileg tervezett befejezési határidejét módosítani kellett 2019 nyarára, mert a kivitelezés során előre nem látható közműmunkák elvégzésére volt szükség, emellett jogszabályváltozás miatt a végállomási helyiségek kialakítása az eredeti tervek szerint már nem volt lehetséges. A létesítmény megépítéséhez szükséges engedélyeztetés jelenleg is folyamatban van.