Nyitókép: Pixabay.com

Eldőlt, fehér lesz-e a karácsony

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám
2018. december 20. 05:10
Már az ünnepek előtt elolvadhat a hótakaró, így idén is kevés az esélye a fehér karácsonynak. A következő napok időjárása.

Az ünnepeket közvetlenül megelőző napokban enyhülés kezdődik, a hétvégén leginkább eső formájában számíthatunk csapadékra - mondta az InfoRádiónak Simon Gergő, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

"Az előttünk álló hétvégén enyhülés lesz, a csúcshőmérsékletek 10 fok körül alakulnak a fővárosban, illetve az ország nagy részén is. Az észak-keleti vidékeken, illetve a még tartósan hóval borított területeken lehet kicsit hűvösebb ennél"

- mondta.

December 24-én várhatóan enyhe marad az idő, és 0 fok fölött lesz a hőmérséklet. "A modellek mutatnak csapadékot, de a bizonytalanság itt már jelentősen növekszik.

Ha lesz csapadék, akkor mindenképpen eső lesz. Kedd estétől lehet esély havas esőre, hóra

is, utóbbira inkább az északi, észak-keleti vidékeken" - fogalmazott Simon Gergő. Mint mondta, körülbelül 50 modellből próbálnak előrejelzést készíteni, ezek átlagából dolgoznak, de minél későbbi időszakra vonatkozik a prognózis, annál nagyobb a bizonytalanság.

A meteorológus szerint tehát nagyon csekély az esélye a fehér karácsonynak. "Ezzel együtt lehetnek olyan területek, ahol minden összeáll, és ott havazással telik legalább a karácsony egyik napja, de erre csak az ország észak-keleti részén van esély" - tette egyértelművé.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Várható időjárás az ünnepek alatt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást