Nyitókép: Mohai Balázs

Sok munkát adott országszerte az év eddigi legnagyobb havazása

Infostart
2018. december 16. 14:29
Leszakadt ágak, kidőlt fák miatt kérik a Csongrád megyei tűzoltók segítségét. A fővárosban éjszaka elállt a havazás és az előrejelzések szerint sehol az országban nem kell már ekkora adag hóra számítani, lesz azonban köd és néhol ónos eső.

Szegeden, a Csaba utcában egy faág hasadt egy autóra, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolították az ágat a járműről. A Sándor utcában egy faág lógott mintegy nyolc méter magasan, a helyszínre riasztott egység megszüntette a veszélyhelyzetet.

A Brüsszeli körútra kidőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat. A Lőcsei utcában egy faág letört, a raj láncfűrésszel avatkozott be. A Hargitai utcában egy faág lógott egy villanyvezetéken, a Közép fasoron pedig egy hát méter hosszú, huszonöt centiméter átmérőjű faág esett egy személyautóra, az egységek eltávolították az ágakat.

Hódmezővásárhelyen, a Kodály Zoltán utcában egy leszakadt faág veszélyeztette a forgalmat. A város hivatásos tűzoltói láncfűrésszel avatkoztak be. Makón, a Szegedi utcában leszakadt egy faág, magával rántva egy villanyvezetéket. A város hivatásos tűzoltói megszüntették a veszélyhelyzetet. A Bíró utcában egy fa a járdára dőlt, a gyalogosforgalmat veszélyeztette, a helyszínre riasztott egység motoros láncfűrésszel oldotta meg a problémát - írja honlapján a Katasztrófavédelem.

Pesten 5-8, Budán 10 centiméter hó esett

A főutak sónedvesek, a mellékutak többsége még havas, csúsznak, takarításukat a nappali műszakban folytatják. A társaság arra kéri a gépjárművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, óvatosan közlekedjenek.

Az ingatlantulajdonosoktól azt kérik, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat takarítsák le, így elejét tudják venni a gyalogos baleseteknek – olvasható a közleményben.

A behavazott Budapest látképe a Budai Várnegyed felől 2018. december 16-án. Előtérben a budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom a Szentháromság téren. MTI/Mohai Balázs

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. 78 munkagéppel síkosságmentesítte a budapesti fő- és közösségi közlekedési utakat, a kerékpárutakat, valamint a mellékútvonalakat az éjszakai műszakban. Budapesten a havazás vasárnapra virradóra szűnt meg.

Az előrejelzések szerint ilyen hómennyiségre már nem kell szmítani a jövő héten, lesz azonban köd és ónis eső, a részletekről itt írtunk.