Nyitókép: ismeretlen

Dugimobilokat és gyanús tabletták a börtönökben

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva
2018. december 14. 10:55
Ebben az évben másodszor tartott összehangolt ellenőrzést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a hazai intézetekben, ahol illegális mobiltelefonokat és gyanús tablettákat is találtak.

December 11-én tartotta idei második összehangolt országos biztonsági razziáját a büntetés-végrehajtási szervezet, melyet a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága irányít – a szervezet szóvivője. Orosz Zoltán hozzátette: az ellenőrzések egyébként folyamatosak az intézményekben.

Az összehangolt feladatvégzésben az büntetés-végrehajtási intézetek teljes személyállománya részt vesz, illetve a rendőrség munkatársai is segítettek biztosítani a helyszínt, illetve a kutyás egységek kivették a részüket a munkából.

Az akcióban a börtönökben található összes zárkát, közös és más helységeket ellenőrzik, illetve a fogvatartottak ruházatát, csomagjait és tárgyait is átvizsgálták.

A razzia célja az úgynevezett tiltott tárgyak fellelése – tájékoztatott Orosz Zoltán, hozzátéve: számos tárgyat tarthatnak maguknál a rabok, például fogvatartotti mobiltelefon is lehet nála, ezen azonban kizárólag kimenő hívásra van lehetőség.

Az ellenőrzés során illegális mobiltelefonokat és gyanús tablettát is találtak. Utóbbi azonosítását szakértő végzi majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást