Nyitókép: Pixabay

A szakorvos szerint a combon szúrt nő támadója újra próbálkozni fog

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2018. szeptember 13. 18:10
Fecskendős tűvel szúrtak meg a napokban egy nőt az 1-es villamoson - írja a Blikk. Az InfoRádió által megkérdezett addiktológus szakorvos szerint többféle fertőzéssel is számolni lehet.

Korábban írtunk róla, hogy hétfőn reggel az 1-es villamos vonalán egy 44 éves nőt szúrtak meg egy fecskendővel. Azóta a nő orvosról orvosra jár, hogy kiderüljön, nem került-e valamilyen kór a szervezetébe a támadás után.

Az esettel kapcsolatban az InfoRádiónak nyilatkozó addiktológus szakorvos azt mondta, elsődlegesen azt kell kideríteni, hogy mit adhatott be a férfi a nőnek, illetve, hogy hol érte pontosan a szúrás.

Funk Sándor hozzátette azt is, hogy a feltételezhetően drogos "támadó" valószínűleg újra meg fogja kísérelni az akciót.

"Várható, hogy megint megteszi, mert erre indítéka van. Az ilyen ember élvezi, hogy fájdalmat okoz, a hatalmát érezteti másokkal, mert ő bármilyen méreganyagot bármikor bejuttathat a másik szervezetébe.

Furcsa motiváció, hogy a drogosok szeretik a saját rossz szokásukat úgy legitimálni, hogy mindenkinek van valami drogja, csak nem vallja be - nem úgy mint ő -, és most megmutatja a világnak, hogy milyen rosszak vagyunk mi emberek" - vélekedett az addiktológus szakorvos.

Milyen fertőzések jöhetnek szóba?

Funk Sándor elmondása szerint lehet

  • Hepatitis C, vagyis fertőző májgyulladás, ami fertőzött tűvel, váladékkal terjed, vagy
  • HIV - nemi betegség -, hiszen nagyon magas a HIV elterjedtsége az injekciós drogosok között.

Ezen kívül nem steril tűvel elsősorban gennykeltő kórokozók juthatnak be a szervezetbe. A leggyakoribbak a mindannyiunk bőrfelületén terjedő baktériumok, ilyen a például a Staphylococcus és a Streptococcus. De lehet Kólibaktérium is - egy emberi vastagbélben élő baktérium - , ami ha onnan kikerül és bekerül a bőr alá, akkor veszélyes fertőzést okozhat - összegezte az addiktológus szakorvos.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fecskendővel megszúrt nő
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást