Nem csak nyári kalandnak szánják

Infostart / InfoRádió - Halmi Anett
2018. augusztus 5. 16:20
Két hete indult a mateking.hu weboldal, amely a pótvizsgára illetve az egyetemre készülőknek segít jobban megbarátkozni a matematikával.

A mateking.hu nem csupán a pótvizsgára készülőknek és az egyetemre indulóknak nyújt segítséget, Játékos, szórakoztató módon hozza közelebb a matematikai szövevényes világát a diákokhoz - mondta Mosóczi András, a mateking.hu projektvezetője.

A módszer lényege, hogy a diákok videókon keresztül a gyakorlatban próbálhatják ki tudásukat és gyakorolhatják a feladatokat.

Az alapok tisztázása nagyon fontos

Mosóczi András szerint úgy kerülnek be egyetemre, még műszaki felsőoktatásba is a diákok, hogy alapdolgokkal sincsenek tisztában. Ennek kiküszöbölésére készült az oldal, amelyen lépésről lépésre, videóról videóra átveszik a teljes középiskolás matematikaanyagot.

Az oldal leginkább gyakorlásra használható. Ha valakinek például gondjai vannak azzal, hogy mi az a logaritmus, hogyan kell egyenleteket megoldani, mi az a szinusztétel, akkor ezekben a videókban, feladatokon keresztül ezeket meg tudja nézni - mondta Mosóczi András.

A feladatokat úgy állították össze, hogy minden témakörből legyenek olyan példák, amelyek bemutatják az adott téma nehézségeit, buktatóit.

Ezek nem magas szintű példák, nem az a cél, hogy matematika versenyekre készítsenek fel. Az a cél, hogy az alapmatematikát dolgozzák fel, vagyis azt, amit a középiskolában középszinten illetve az egyetemen elvárnak - mondta a projektvezető.

"Az oldalon ingyenesen hozzáférhető tesztek vannak, ahol fel tudják mérni a tudásukat a diákok. Minden héten más témaköröket érintenek. Hetente 5-10 videóban dolgozzák fel az adott hét tematikáit.

Az a küldetésünk, hogy megszerettessük és meg is értessük a matematikát"

- mondta a projektvezető.

A Facebook oldalon és a YouTube csatornán korlátlanul elérhető lesz a videósorozat, a cél az, hogy ne csak egy nyári kaland legyen, hanem bárki tudjon innen gyakorolni a jövőben is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Könnyed nyári szórakozás a matekozás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást