Nyitókép: Pixabay.com

Újra Csongrádban bukkant fel egy medve

Infostart
2018. június 27. 18:31
Kövegyen a kápolnánál látták a Tótkomlós felől érkező medvét.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette: ismét medve érkezett a megyébe. A Délmagyar információi szerint a kövegyi kápolnánál, az M43 kövegyi pihenője közelében bukkant fel a medve: Orosházánál és Tótkomlósnál is látni vélték.

Különösebb riadalmat nem okozott a medve, de volt, aki a kaszálás helyett inkább a pihenést választotta. Az állatot a rendőrök vadászokkal és a Körös–Maros Nemzeti Park munkatársaival közösen keresik.

Pitvaroson látták először az állatot, onnan érkezett, és Magyarcsanád felé indulhatott tovább. A rendőrök hőkamerás kocsit is bevetettek a vadállat felkutatására, és drónokkal igyekeznek az állat nyomára bukkanni.Magyarcsanádnál egy kukoricásban látta valaki a medvét.

A medve ismét nagy utat tett meg, kedden még Orosházánál látták. A Békés megyei rendőrökhöz két bejelentés is érkezett. Az egyik június 25-én, 22 óra 30 perckor Orosházáról, a másik pedig másnap hajnalban, 5 óra 15 perckor Tótkomlósról.

"A rendőrök a megjelölt helyszíneken medvét és nyomokat sem találtak. Munkatársaink értesítették a Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóságát" – közölte Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.