Nyitókép: Varga György

A héten folytatódik a szúnyogirtás

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2018. június 18. 16:45
Budapesten és a Balatonnál is folytatják a héten a szúnyogirtást. Jelenleg mintegy 45 ezer hektáron zajlanak a munkálatok – mondta az InfoRádiónak Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A héten 125 településen és 6 budapesti kerületben folytatódik a Katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés – tájékoztatott a helyettes szóvivő. Békés megyében és a Balaton-menti településeken teljes körű – földi és légi – beavatkozást végeznek; míg a Csepel-szigeten és Budapesten autóról permetezik a vérszívókat.

A fővárosban a III., a IV., a XVI. a XVII., a XXII. és a XXIII. kerületben lesz szúnyoggyérítés.

Az akció április 23-án kezdődött, az elmúlt 9 hét alatt 849 településen, 266 ezer hektáron irtották a rovarokat. Mukics Dániel hangsúlyozta, hogy a használt szer emberekre, háziállatokra és növényekre ártalmatlan, negatív hatásoktól hosszú távon sem kell tartani.

A viharos, szeles időjárás nehezíti a szúnyoggyérítést, főleg a légi végrehajtást, és rontja a beavatkozást hatékonyságát. Ha az időjárás nem teszi lehetővé az irtást, akkor nem a megjelölt napon, hanem a rákövetkező másodikon, a pótnapon folytatják a munkát.

A szúnyoggyérítéssel kapcsolatos információk, az irtások időpontjai és helyszínei megtalálhatók a Katasztrófavédelem honlapján.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
180618 BEL1 1425 Szúnyogirtás - Mukics DZST
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást