Nyitókép: Mohai Balázs

Befizették, amit kell - állítja a Lupa Strand ügyvezetője

Infostart / InfoRádió - Domanits András
2018. június 11. 11:48
Matlárházi Rita az InfoRádiónak azt mondta, semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak a katasztrófavédelemtől arról, hogy lezárják a parkolót.

A beruházó egy évvel ezelőtt vízbázis-védelmi egyedi vizsgálati eljárást kezdeményezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál (FKI) egy mintegy 275 férőhelyes parkoló kialakítása érdekében a Lupa-tónál, a tervezett parkoló ugyanis ivóvízbázison helyezkedne el. Az eljárást az igazgatóság elindította, és hiánypótlást valamint díjfizetési felszólítást írt ki. A katasztrófavédelem közleménye szerint a beruházó a határozatban foglaltakat nem teljesítette, emiatt az FKI megszüntette az eljárást.

A beruházó Lupa Strand Kft. ügyvezetője, Matlárházi Rita ugyanakkor az InfoRádiónak azt mondta,

befizették a szükséges díjat, az utalást igazoló dokumentumot pedig elküldték a katasztrófavédelemnek, ám a szervezet erre nem reagált.

Azt, hogy lezárják a parkolót, a beruházó is a sajtóból tudta meg szombaton, hivatalos értesítést az intérkedésről nem kaptak.

A katasztrófavédelem májusban szemlét tartott a tónál, és megállapította, hogy ott

engedély nélkül, két helyszínen, összesen mintegy 350 autó befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki.

A katasztrófavédelem szerint a murvával borított parkoló jelenlegi formájában nem felel meg a műszaki előírásoknak, ezért az igazgatóság határozatban rendelkezett a parkolók lezárásáról és annak átépítéséről. Ez a határozat azonban vasárnap estig az érintettekhez nem érkezett meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lupa-tó parkoló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást