Megkezdődött a kutyabarát strandok szezonja

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva
2018. május 27. 20:48
Ma kezdődött el hivatalosan a kutyabarát strandok szezonja. A Balatonon összesen két ilyen hely üzemel.

A Balatonon hivatalosan két kutyabarát fürdőhely van – mondta az InfoRádiónak a balatonlellei megnyitó egyik szervezője, Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát Élménykalauz alapítója. Ezek azok a strandok, ahol az önkormányzat engedélyével kijelöltek olyan területet, ahol kutyával is lehet fürdeni – tette hozzá.

A tapasztalatok szerint az gazdák általában a szabályoknak megfelelően járnak el, és a két megfelelő strandot választják, ha házi kedvencüket is a vízbe szeretnék engedni, elenyésző számú olyan bejelentés érkezik, miszerint valaki a nem kijelölt fürdőt venné igénybe kutyájával – emelte ki az élménykalauz alapítója. „A kutyások egy nagyon jó vendégkör, amelyre érdemes és kell is építeni, és egyre többen nyitnak feléjük” – fogalmazott.

A kutyabarát strandok népszerűségét jól mutatja, hogy jó időben telt házzal üzemelnek, Balatonföldváron ingyenes a strandhasználat, a fonyódi fürdőhelyre pedig 200 forintos jelképes összegért lehet bejutni – tájékoztatott Sziládi-Kovács Tibor. Bár a helyszínek egész évben elérhetők, a szezonban sokkal nagyobb hangsúlyt fektet az önkormányzat az ottani rendre, fegyelemre – jegyezte meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megkezdődött a kutyabarátstrand-szezon
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást