Nyitókép: Lendvai Péter

Pécsi politikus jelentkezett be Hadházy Ákos helyére

Infostart
2018. május 2. 10:21
Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi politikusa bejelentkezett a párt társelnöki posztjára.

A politikus, aki parlamenti képviselő és frakcióvezető-helyettes lesz, az Azonnalinak adott interjúban jelentette be, hogy indul az LMP társelnöki posztjára, amiről Hadházy Ákos nemrég lemondott.

Keresztes László Lóránt azt mondta a portálnak, hogy nem ért egyet Schiffer Andrással, az LMP nem egy kilúgozódott párt, hanem megőrizte az elveit.

Schiffer kritikáira reagálva (szerinte mivel a parlamenti választásokkal kapcsolatban a párt az önálló indulás mellett döntött, de aztán mégis koordináltak néhány helyen, az LMP a saját háza táján sem tartja be a jogállamot) Keresztes azt mondta, ő be fogja tartatni a belső szabályokat és a jogállamot a párton belül. "Az LMP országos politikai tanácsa hozott arról döntést, hogy kinyitjuk a lehetőségét egy széleskörű együttműködésnek, beleértve a Jobbikot is; és ha a többi párt erre nyitottságot mutat, akkor összehívjuk a kongresszust, hogy döntsön erről. Tehát annak rendje és módja szerint történtek erre lépések, éppen csak a Jobbik és a baloldal mondott erre nemet. Elvszerűen jártunk el, az egyéni visszalépések kapcsán pedig különböző belső eljárások vannak folyamatban, ezeket semmilyen módon nem kívánom kommentálni."

Közölte: parlamenti képviselőként is pécsi politikus marad, és elkötelezett amellett, hogy kiépítsék az LMP vidéki hálózatát.

Elismeri, hogy nem foglalkoztak eleget a migrációval - és szerinte az ellenzék hatalmas hibát követett el azzal, hogy nem mert világosan fogalmazni ebben a kérdésben -, de a zöld ügyeket szerinte az LMP igenis nyomta.

A párt tisztújító kongresszusa május 26-27-én lesz.