Nyitókép: Kovács Tamás

Közös ellenzéki listát szorgalmaznak a Liberálisok

Infostart / InfoRádió - Németh Zoltán
2018. április 25. 14:08
A Liberálisok közös ellenzéki listát szeretnének állítani a jövő májusban esedékes európai parlamenti választáson. A párt elnökhelyettese azt is bejelentette: a május 9-i Európa napon uniós zászlót akarnak kitenni a Parlament elé.

Még hatékonyabb, még egyértelműbb együttműködésre lett volna szükség az ellenzéki pártok között az április 8-ai parlamenti választás előtt – értékelte az eredményeket a Magyar Liberális Párt-Liberálisok elnökhelyettese. Sermer Ádám szerint azonban ezzel is csak legfeljebb a Fidesz-KDNP kétharmados többségét lehetett volna megakadályozni.

A politikus ezek figyelembevételével készülne fel a 2019. májusában esedékes európai parlamenti választásra. „Egy kormánypárti politikával szembeforduló, EU-párti magyar politika is jelenjen meg a palettán egy külön pólusként, ennek érdekében mi szeretnénk minden ellenzéki pártot felhívni arra, hogy kezdjük el azokat a tárgyalásokat, amelyek előkészítik egy EU-párti, ellenzéki közös európai parlamenti lista felállítását” – mondta Sermer Ádám.

A liberálisok elnökhelyettese azt is elmondta: pártja az idei Európa napon, május 9-én egy uniós zászlót akar tartani az Országház előtt 24 órán keresztül, ezzel is felhívva a figyelmet arra: Magyarország Európához tartozik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Uniós lobogó lenghet az Országház előtt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást