Jobbikos belháború: lemondásra szólították fel Morvai Krisztinát

Infostart
2018. április 11. 17:55
A Jobbik országos választmányának küldöttei egyhangúlag felszólították a párt országos vezetését, hogy hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát, amelyet a Jobbik elnöksége szerdai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazott. Az ügynek politikai jelentősége van, a képviselő szabadon rendelkezik a mandátummal, a felszólításnak így jogi következménye nincs.

"Morvai Krisztina a Jobbik listájáról szerzett képviselői mandátumot az Európai Parlamentben. Régóta intenzív kampányt folytat az őt delegáló párt ellen éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amelyeket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra. Jelentős segítséget nyújtott a választási csalásoktól sem visszariadó, diktatúrát építő Fidesz hatalomban tartásában, amely egy egykori jogvédőtől szégyen" - írja közleményében a Jobbik országos elnöksége.

Az ügynek politikai jelentősége van, a képviselő szabadon rendelkezik a mandátummal, a felszólításnak így jogi következménye nincs.

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő közleményben reagált a Jobbik felhívására, és jelezte, mandátuma lejártáig, 2019 júliusáig tisztségében marad.