Testről és lélekről: tárt ajtók egy zárt film előtt

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2018. január 24. 13:30
A Testről és lélekről eddigi fogadtatásáról, hatásáról és az Oscar-jelölésről Enyedi Ildikó filmrendező és Morcsányi Géza főszereplő nyilatkozott az InfoRádiónak.

A legjobb külföldi film Oscar-díjára jelölték Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását, amely február másodikán debütál az észak-amerikai forgalmazásért is felelős Netflixen.

A rendező az InfoRádiónak azt mondta: ez egy nagyon zárt film, ám

az elmúlt év tapasztalata azt mutatja, hogy mindenütt a világon hasonlóan hat a közönségre.

Enyedi Ildikó azt mondta, hogy először a berlini vetítésen tudott megnyugodni, és érdekes tapasztalat volt számára, hogy a távol-keleti közönség nagyon pontosan reagál a filmre, a legapróbb mozzanatokra.

Az alkotást világszerte sokfelé vetítették már és sok bemutató lesz még. Véleménye szerint az Oscar-gála előtti kampánnyal összefüggésben az a fontos, hogy elutazzon a vetítésekre, jelen legyen.

Enyedi Ildikó a készülő Füst Milán-filmről is beszélt: kész a forgatókönyv,  zajlik a szereplőválogatás, de az még titok, hogy kiket választott a főszerepre.

Morcsányi Géza, A Testről és lélekről férfi főszereplője szerint a film Oscar-jelölése megmutatta, hogy

egy érvényes műalkotás komolyabb kampány nélkül is eléri a hatást.

A korábban a Magvető Kiadót vezető dramaturg, műfordító az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: nem tervezi, hogy ismét kamera elé áll majd.

Hozzátette: jó érzés, hogy ennyi emberre így hat a film. Számára a forgatás csupa váratlan élmény volt, és érdekesség, ezért nem érezte magát feszélyezve. Az is fontos volt, hogy mennyire bízhat a stábban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Enyedi Ildikó interjú
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Morcsányi Géza interjú
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást