Itt az újabb plakátkampány

InfoRádió
2017. december 16. 09:14
Több száz, az életmentés helyes módszerét bemutató citylight plakátról tanulhatnak újraélesztést a járókelők vagy a járműveken utazók mától Magyarországon.

A közterületi plakátok jól érthetően, ábrákkal magyarázzák el a laikus újraélesztés, az életmentés folyamatát, valamint az október közepétől elérhető, immáron országosan is használható, közösségi életmentő Szív City applikációt is népszerűsítik - írja a Magyar Idők.

Az applikáció gyorsan a bajba jutotthoz navigálja azt, aki úgy érzi, tud segíteni, így pillanatokon belül elkezdheti az újraélesztést, a mentő megérkezéséig is esélyt adhat a betegnek a túlélésre. Az applikáció úgy működik, hogy összeköttetésben áll a mentők irányítórendszerével, és az oda beérkező segélyhívás alapján a mentésirányító nemcsak mentőautót indít a helyszínre, hanem egy gombnyomással riasztja a legközelebbi Szív City elsősegélynyújtókat is.

A mostani plakátkampány célja a lakosság életmentő ismereteinek, segítségnyújtási készségének fejlesztése. Ez elengedhetetlennek látszik, főleg annak fényében, hogy hazánkban évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében az utcákon és a közterületeken. Többségük minden bizonnyal megmenthető lenne, ha valaki perceken belül megkezdené az újraélesztéshez szükséges teendők ellátását.