Így várják a telet a közszolgáltatók

Infostart
2017. november 23. 15:47
A fővárosi közszolgáltató cégek felkészültek a téli időjárásra, minden szükséges eszköz a rendelkezésre áll a kritikus helyzetek elhárítására - jelentette ki az InfoRádióban a Fővárosi Kormányhivatal főigazgatója, miután egyeztettek az érintett szervezetek vezetőivel.

Bár az utóbbi időben ritkábbak az igazán kemény telek, az elmúlt néhány évben számos esetben kellett speciális intézkedéseket hozni – mondta a Fővárosi Kormányhivatal főigazgatója. Domokos Péter példaként a három évvel ezelőtt a Normafánál esett ónos esőt és a tavalyi hosszabb ideig tartó tavalyi extrém hideget említette, amikor a dunai hajóközlekedést is korlátozni kellett.

„Az egyeztetésen 18 szervezet képviselőit hallgattuk meg. A saját területén nyilván mindenki tudja a dolgát. A Fővárosi Védelmi Bizottság irányítási jogköre akkor lép életbe, ha a veszélyeztető hatás két vagy több, egymással szomszédos kerületre terjed ki. Az egyidejű védekezés összehangolására ül össze a testület, vagy ha a kerületi védelmi bizottságok rendelkezésére álló erők vagy eszközök nem elégségesek.”

A képviselők arról számoltak be, hogy a rendelkezésükre álló járműparkot a lehetőségeikhez képest felkészítették – mondta a Fővárosi Kormányhivatal főigazgatója. Domokos Péter hozzátette, ha a nehezebben elérhető területekre a közműszolgáltató szakemberei nem tudnak kijutni, a Magyar Honvédség segítségét vehetik igénybe.

„Megfelelő mennyiségű és minőségű gépjármű áll rendelkezésre, hogy hamar be tudjon avatkozni az illetékes szervezet.”

A Fővárosi Kormányhivatal főigazgatója kiemelte, a téli időszakban fokozottan figyelnek a hajléktalanokra is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Így várják a telet a közszolgáltatók
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást