Rendőröknek mentek, lövések is dördültek Pest megyében

InfoRádió
2017. október 5. 10:10
A zsaruk kiszúrtak egy lopott kocsit Tápiószelén, de a sofőr a felszólítás után elmenekült.

A Nagykátai Rendőrkapitányság járőrei 2017. október 4-én délután Tápiószele külterületén figyeltek fel egy Ford Escort típusú személygépkocsira, amelyet korábban a településről loptak el. A járművet megkísérelték megállítani, azonban annak vezetője a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva továbbhaladt Farmos, majd Jászberény irányába a 3117-es számú úton.

Menekülése közben két rendőrautónak nekiütközött az általa vezetett járművel, amelyre egy rendőr – élete és testi épsége megóvása érdekében – több lövést adott le szolgálati fegyveréből Jászberény külterületén. A 22 éves R. József mindezek után gyalogosan próbált menekülni, de a rendőrök elfogták.

Az eset során rendőrök nem sérültek meg, a férfi az ütközések során igen. A lőfegyverhasználat személyi sérülést nem okozott - közölte a rendőrség.

R. Józseffel szemben a Nagykátai Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, az eset további körülményeit a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vizsgálja.