Hamarosan forog a Mamma Mia! 2 folytatása - lapszemle

Infostart
2017. augusztus 25. 08:02
A Világgazdaság összeállításából kiderül: tavaly 1 milliárd 160 millió forint nyereményt nem vettek fel a játékosok. A Magyar Nemzet cikke szerint nem ért véget az ingatlanárak emelkedése.

A Magyar Nemzet Veres András katolikus püspökkel készített interjút, aki szerint az egyház egyik püspökeként kötelessége a lombikbébi programmal szembeni álláspontot megfogalmazni. Úgy fogalmaz: a gyermek tehet a legkevésbé róla, a szülők pedig nagyrészt tájékozatlanok. Veres András szerint a lombikbébi program nem járható út az élet továbbadására.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: tavaly 1 milliárd 160 millió forint nyereményt nem vettek fel a Szerencsejáték Zrt. valamely játékán nyertes játékosok. 2015-ben ez az összeg megközelítette a 2 milliárd forintot. Volt olyan, aki az ötöslottón nyert 430 millió forintját nem vitte haza.

A Magyar Idők arról ír, hogy a horvátországi Vis szigetén kezdik forgatni szeptember közepén a Mamma Mia! musical második részét. A szakértők arra számítanak, hogy az eddig aránylag érintetlennek számít szigetet a forgatás alatt és után elözönlik majd a turisták. A filmben szerepel majd az első részben is látott Meryl Streep és Pierce Brosnan is.

A Magyar Idők arról ír, hogy ősszel további munkaadói járulékcsökkentésre tesz javaslatot a munkáltatói oldal. A lap szerint esélyesnek tűnik a jövőre esedékes 2-2,5 százalékos mérséklésen felül további könnyítés bevezetése. A szakértők szerint elsősorban a munkavállalókat sújtó terheket kellene mérsékelni, tehát a nyugdíj- és az egészségügyi hozzájárulást, az így keletkező forráshiányt pedig a költségvetés más bevételekből kompenzálhatná.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: továbbra is a cégvezetők keresnek a legjobban Magyarországon. A vezérigazgatók bruttó átlagbére 1 millió 447 ezer forint. A cégvezetőkön és menedzsereken kívül a pilótáké a legjövedelmezőbb állás, ők átlagosan bruttó 956 ezer forintot keresnek. A lista alján a díszletépítők állnak, akik átlagosan bruttó 120 ezer forintot visznek haza.

A Magyar Nemzet cikke szerint nem ért véget az ingatlanárak emelkedése. A szakértők szerint az új építésű lakások még egy évig drágulni fognak. Budapesten van olyan kerület, ahol egy panellakás négyzetméterára eléri a 473 ezer forintot. A panelek ugyanakkor nem csak a fővárosban, de az agglomerációban is népszerűek, az árak itt is csúcsokat döntenek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást