Veszélyesebb egy elavult háztartási gép, mint gondoltuk - lapszemle

Infostart
2017. augusztus 16. 06:19
A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy átfogó rendelet készül a bulinegyedről. A Portfolio azt írja, hogy az idei nyár több rendezvénynek köszönhetően különösen aktív időszakot hozott a hazai turizmusban.

A Magyar Idők azt írja, hogy tavaly egy fogvatartott sem volt a potenciális szervdonorok között, 39 esetben mégis szükség volt a nyomozó hatóság írásos hozzájárulására ahhoz, hogy egy elhunytból szervet távolíthassanak el. A Szervkoordinációs Iroda beszámolójából az is kiderül, hogy egy tizenhárom napos csecsemő volt a legfiatalabb, egy 77 éves nyugdíjas pedig a legidősebb elhunyt, akinek a szervei megmentették mások életét. Az érintettek családjának tiltakozása miatt 16 alkalommal hiúsult meg a szervadományozás, ebből három esetben kiskorú volt a donorjelölt.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy átfogó rendelet készül a bulinegyedről. Ezt Erzsébetváros polgármestere mondta a lapnak. Vattamány Zsolt szerint a VII. kerületnek elsősorban az ott lakók számára kell élhetőnek lennie. A bulinegyed problémái miatt a helyi ellenzék népszavazást kezdeményezett - emlékeztet a cikk szerzője, megjegyezve, hogy a lepusztult bérházakban kialakított romkocsmák hálózata nemcsak a vendéglátósoknak, hanem az államnak is szép hasznot hajt.

A Világgazdaság szerint a devizaalapú lakáshitelt felvevők számára kevesebbe került a finanszírozás a forintosításig, mint a forinthiteleseknek és ez az elszámolásnak is köszönhető. A forintosítás óta eltelt időszakban ezt az előnyt tovább növelte a Bubor-szint mélybe zuhanása, most pedig a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek terén induló banki verseny teremthet kedvező feltételeket - teszi hozzá a lap szerzője.

A Portfolio azt írja, hogy az idei nyár több rendezvénynek köszönhetően különösen aktív időszakot hozott a hazai turizmusban. A vizes világbajnokság, a Forma-1 és a Sziget fesztivál miatt szinte teljesen elfogytak a szabad szálláshelyek. A megnövekedett igényt jól mutatja, hogy az Airbnb oldalán jelenleg a szokásos több ezer helyett mindössze néhány tucat lakás áll a turisták rendelkezésére.

A napi.hu szerint megszakadt egy hosszú tradíció annak köszönhetően, hogy Lengyelországban 2015 végén a Jog és Igazságosság pártja került hatalomra. Ezt megelőzően a feltörekvő európai országok valutái közül a forint árfolyama reagált a legérzékenyebben a gazdasági-politikai folyamatokra, ám ennek vége.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy egy elavult, hibás háztartási gép sokkal veszélyesebb lehet, mint azt gondolnák. Egy friss brit felmérés szerint ugyanis naponta csaknem 10 tűzesetet okoznak a rossz háztartási készülékek. A portál megmutatja, hogy milyen márkák számítanak különösen kockázatosnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást