Pénzgyár lett az OTP - lapszemle

Infostart
2017. augusztus 11. 06:18
A Magyar Idők arról ír, hogy az elmúlt három és fél évben több mint egymilliárd forint értékű illegális cigarettát szagoltak ki az adóhivatal szolgálati kutyái. Rekordbevételről számoltak be tavaly az üdítő- és ásványvízgyártók – olvasható a Világgazdaságban.

A Magyar Idők arról ír, hogy az elmúlt három és fél évben több mint egymilliárd forint értékű illegális cigarettát szagoltak ki az adóhivatal szolgálati kutyái, az általuk megtalált kábítószerért szintén több száz milliót fizethettek volna a feketepiacon. Ehhez képest egy-egy eb éves élelmezési és képzési költsége negyedmillió forint körül mozog. A hatóságnál jelenleg 41 kereső- és járőrkutya teljesít szolgálatot.

Elégedett lehetett a kormány az állami cégvezetők teljesítményével, ugyanis éves alapbérük 10-80 százalékának megfelelő prémiummal honorálta őket 2016-ban – közölte a Magyar Nemzet Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárának Tóth Bertalan szocialista országgyűlési képviselő kérdésére adott írásbeli válaszára hivatkozva. A nyolcvanszázalékos prémiumot az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és a Duna Menti Vízmű Zrt. műszaki igazgatója kapta.

Rekordbevételről számoltak be tavaly az üdítő- és ásványvízgyártók – olvasható a Világgazdaságban az Opten Kft. céginformációs szolgáltató tájékoztatása alapján. Magyarországon több mint 380 üdítő- és ásványvízgyártással foglalkozó vállalkozás működik, árbevételük 2016-ban megközelítette a 230 milliárd forintot.

A Portfolio szerint pénzgyár lett az OTP. Ha ugyanis az OTP Garancia eladásától eltekintünk, akkor soha nem ért még el akkora negyedéves profitot az OTP, mint most. A 81 milliárd forint több mint duplája, mint amennyiből Szerbiában vett bankot legutóbb a társaság és csupán 3 hónap alatt keresett meg ennyi pénzt a magyar bank.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy augusztusra a Tesla piaci kapitalizációja elérte a 60 milliárd dollárt a Nasdaqon, amivel felülmúlta a General Motorst és a Fordot is, ám a szakértők szerint mégis kacat számba mennek a cég részvényei, mert nagy eséllyel soha nem fizetnek majd. A társaság új gyártóüzeméért versenyző Magyarországon viszont nagy a nyomás: fejlődik, vagy kezdhet új húzóágazatot keresni az autógyártás helyett. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A magyar kormány álláspontja változatlan, a kérdésben érintett intézmények egymással és az Eurostattal is folytatják az egyeztetéseket – így reagált a Világgazdaságnak a nemzetgazdasági tárca arra a hírre, hogy az Eurostatnak adott igazat az Eximbanknak az államháztartásba való beszámolhatóságát vizsgáló bizottság. Amennyiben ez megtörténne, úgy több mint 2 százalékponttal magasabb lenne a magyar GDP-arányos adósságráta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást