A rekordok nyarát éljük - lapszemle

Infostart
2017. augusztus 9. 07:07
A Portfolio azt írja, a társasági adókulcs egységesítésének hatására felélénkült a nemzetközi érdeklődés Magyarország iránt. A napi.hu arról számol be, a magyar cégek harmada megbukott a kánikula elleni küzdelemben.

A Magyar Idők cikke szerint, várhatóan még ebben a hónapban kiírják a fővárosi kórházfejlesztési projekthez kapcsolódó, két tucat intézménynek összesen 21 milliárd forint keretű, orvosi gép-műszer vásárlását célzó közbeszerzést. Emellett készülnek azok az önkormányzati testületi előterjesztések is, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a jelentősebb bontásokkal, építkezésekkel járó kórházi átalakítások megfeleljenek a helyi szintű jogi szabályozásoknak.

A Magyar Nemzet arról ír brit sajtóértesülések szerint szeptemberben Budapestre érkezik a V4-csúcsra Philpp Hammond brit pénzügyminiszter, hogy az Egyesült Királyság és a Visegrádi országok Brexit utáni kapcsolatáról tárgyaljon. A lap kérdésére a találkozót egyelőre egyik ország külügyminisztériuma sem erősítette meg. A cikk szerint erre a megbeszélésre Budapestre látogat Emmanuel Macron francia államfő is.

A Világgazdaság szerint rekordok nyarát írják a turizmusban idehaza. A vizes világbajnokság után a masters vb is megtölti a szállodákat. Ráadásul a szenior sportolók családdal, barátokkal érkeznek, és sokkal inkább turistaként költenek. A felfokozott kereslet hatására Budapesten a szállodákban augusztusban is 20 százalékkal magasabban tartják az árakat a szokásosnál.

A Portfolio azt írja, a társasági adókulcs egységesítésének hatására felélénkült a nemzetközi érdeklődés Magyarország iránt. Olyan befektetők találják meg hazánkat, akik eddig egzotikus offshore helyszínek közbeiktatásával építették fel a vállalati struktúrát, ugyanis Magyarország ideális helyszín lehet az offshore rendszerek kiváltására a 9 százalékos társasági adóval - állítja Pankucsi Zoltán, a Deloitte igazgatója a lapnak adott interjújában.

A napi.hu arról számol be, a magyar cégek harmada megbukott a kánikula elleni küzdelemben. A nagy hőség alatt akcióztak a munkavédelmi ellenőrök: bár a 60 százalékos átlagosnál jobb eredményeket hozott a hatósági ellenőrzés, még mindig sok, 32 százalék körüli a szabályokat be nem tartó cég.

A Világgazdaság arról ír, az utazási szolgáltatásokra vonatkozó európai uniós szabályozás közelgő módosítása lehetőséget adhat arra, hogy a kormányzat hozzányúljon a vagyoni kauciós rendszerhez, és egy esetleges irodacsőd esetén még jobban védve legyenek az utasok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást