Jöhet az új gazdasági csodafegyver - lapszemle

InfoRádió
2017. augusztus 7. 08:00
Magyarország leporolná a bányászsisakot és a csákányokat: bővülhet a szén-, valamint újraindulhat az uránbányászat - számolt be a napi.hu.

Munkalassításra készülnek az állami fogorvosok – közli a Magyar Idők. Az a fejenként 2800 forint, amit az egészségbiztosító évente fogászati ellátásra fordít a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata szerint ugyanis csak a fele a szükséges minimumnak. A fogorvosok egy éve sürgetik a finanszírozás rendezését, ám miután nem történt előrelépés, szeptember elején tiltakozásul három napon át várhatóan csak sürgősségi eseteket látnak el.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy négy balkáni országra kiterjedő lebegő mágnesvasutat és Bukarestet Szófiával összekötő autópályát is építtetne Kínával közösen a román kormány. Mihai Tudose román kormányfő tehát folytatná a néhány évvel ezelőtt Victor Ponta egykori miniszterelnök által – magyar mintára – meghirdetett keleti nyitás politikáját.

Elkészültek a 7,6 milliárd forintos hatvani csokoládégyár tervei – nyilatkozta a Világgazdaságnak Rania Ghraoui, a Ghraoui Csokoládé Manufaktúra Zrt. kommunikációs igazgatója. Októberben megkezdődik a kivitelezés is, egy évre rá pedig indulhat a gyártás első fázisa. A társaság 540 új munkahelyet hozna létre Hatvanban, de reményeik szerint 5-6 éven belül meg is duplázhatják ezt a létszámot.

A jelenlegi 8 hazai világörökségi helyszín mellett van további 10 várományos és lehetséges, hogy hamarosan újabb magyar nevezetesség kerül fel az UNESCO világörökségi listájára – közli a Portfolio. A portál arról készített összeállítást, hogy miért kedvező Magyarországnak, ha újabb természeti és kulturális értékét éri e megtiszteltetés.

A napi.hu szerint Magyarország leporolná a bányászsisakot és a csákányokat: bővülhet a szén-, valamint újraindulhat az uránbányászat. A cél az ország energiafüggetlenségének erősítése, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által rendelt ásványvagyon-hasznosítási és készletgazdálkodási terv környezeti stratégiája alapján pedig nincs valódi akadálya az új gazdasági csodafegyvernek, de felelősségteljesen kell eljárni.

Jól megválasztott banki hitellel akár önfinanszírozóvá is válhat otthonunk energiahatékonysági korszerűsítése, mivel alacsonyabb is lehet a törlesztőrészlet, mint a szigeteléssel megspórolt rezsiköltség – hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu. A portál bizonyos banki ajánlatok bemutatásával próbál segíteni olvasóinak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást