Török Gábor: van félelem a Fideszben, de nem ez lesz a fő kérdés

InfoRádió
2017. július 28. 21:06
Erre Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédéből következtetett a politikai elemző.

Van aggodalom és félelem a Fideszben a 2018-as választások miatt, ez beigazolódott Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédében is – vélekedett Török Gábor péntek délelőtt a Jobbik ifjúsági tagozatának keszthelyi táborában megrendezett kerekasztal-beszélgetésen a Magyar Nemzet írása szerint. A politikai elemző arra hivatkozott, hogy a kormányfő igen komoly tétet adott a jövő tavaszi voksolásnak azzal a mondatával, hogy a 2010 óta elvégzett munka elveszhet, ha a Fidesz vereséget szenved.

Az elemző szerint mivel egyre nagyobb az átjárás a Jobbik és az MSZP szavazótábora között - ezt igazolja több időközi választás is -, ezért az a legnagyobb kérdés, lesz-e a Fidesznek abszolút többsége 2018-ban. Ehhez arra lenne szükség, hogy 40-45 százalékos listás szavazat mellett 65-nél több egyéni választókerületet is megnyerjenek.

Török Gábor azt is vázolta, hogy a politikai pártok közül ma egyedül a Fidesznek van „története”. Ha valaki a kormánypártokat támogatja, akkor az jut eszébe, hogy megvédik az országot, ellenzői pedig azt mondják elsőre, hogy szétlopják az országot. Az ellenzék pártjainál viszont ilyen egyértelmű és egyszerű történet nincs.