Kiadták a riasztást: hihetetlen, mi közelít

InfoRádió
2017. július 21. 17:25
Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások és heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

Estig főként a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti részén valószínű egy-egy zivatar kialakulása. Kis eséllyel heves zivatar is kialakulhat rövid idő alatt 20-30 mm körüli csapadékkal, nagyobb méretű jéggel és 70-90 km/h-s szélrohammal - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az esti órákban ugyanakkor a Dunántúl délnyugati, nyugati megyéi felett labilizálódik a légkör, ekkor már inkább arrafelé számíthatunk néhol zivatarok megjelenésére.

Éjszaka nem várható villámtevékenység, majd szombat reggeltől néhol, délután már szórványosan, legkisebb eséllyel a nyugati megyékben várható zivatarok kialakulása. Egy-egy zivatarhoz ismét társulhatnak heves események, leginkább viharos szélrohamok és felhőszakadás.

Marad a kánikula

Pénteken az északnyugati országrészben mérséklődik a hőség, de az Alföld nagyobb részén 27 fok körüli középhőmérséklet várható. Szombaton fokozódik a hőség, a hegyvidékeket kivéve mindenütt 25, a Tiszántúlon 27 fok feletti középértékek várhatók. Záporok által érintett területeken azonban átmenetileg jelentősen felfrissülhet a levegő.