Átálljuk forintról euróra? - lapszemle

InfoRádió
2017. július 20. 08:30
A Napi.hu arról készített összeállítást, hogy mit gondolnak a magyarok a fizetésekről és lecserélnék-e a forintot euróra.

Újabb diplomamentő programra lenne szükség – írja a Magyar idők. Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke a korábbi években költségvetési támogatással indított diplomamentő programok újraindítását szorgalmazza. A szakember szerint is

meg kell reformálni a nyelvoktatást,

már csak azért is, mert három év múlva, 2020-tól már csak azok jelentkezhetnek főiskolára, egyetemre, akik legalább egy középfokú nyelvvizsgával rendelkeznek. A szakértő szerint jó ötlet nyelvvizsgához kötni a felsőoktatási felvételit.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy

kevésbé drágulnak a családi házak, mint a lakások.

A lap kiemeli, hogy jóval kisebb mértékben emelkedett a családi házak ára az elmúlt egy évben, mint a lakásoké – ez derül ki az Ingatlan.com friss felméréséből. Így például amíg tavaly nyár óta a budapesti házak mintegy tíz százalékkal drágultak, addig a lakások négyzetméterenkénti ára 18 százalékkal lett magasabb. Az eltérő ármozgás mögött több tényező is meghúzódik.

A Napi.hu arról készített összeállítást, hogy mit gondolnak a magyarok a fizetésekről és lecserélnék-e a forintot euróra. A portál kiemeli, hogy a magyar kormány többször kitűzte az euró bevezetésének dátumát, de ez soha nem történt meg. Az újság

megkérdezte az olvasókat, hogy támogatják-e, hogy a forintot euróra cseréljék,

válaszadóink 63 százaléka szavazott az igenre és így pedig 37 százalék a nemre. Egyes hozzászólók szerint az emberek az euró bevezetése után jönnének rá, mennyire alacsonyak a fizetések Magyarországon.

A Portfolio arról közöl cikket, hogy az igazi Apple-rajongók hajlandók várni az iPhone-ra. A JP Morgan elemzője szerint a következő generációs iPhone gyártása lassabban pöröghet fel, hiszen kapacitáshiányok miatt késlekedik a gyártás. Szakértők szerint

az Apple a késlekedéssel nem veszít vásárlókat,

mert a fogyasztók inkább kivárnak a vásárlással.

Bizalmatlanok a családi vállalkozások – írja a Világgazdaság. A cégutódlásban, de sokszor még az ésszerű forrásallokációban is gondot okoz, hogy a tulajdonosok nem akarnak lemondani korábbi irányítási monopóliumukról, ez pedig megnehezíti a kiszállást a kockázati tőke számára.