Schneller: minden a főváros meggyengítése irányába mutat - lapszemle

Infostart
2017. június 26. 08:00
Schneller István volt főépítész a Magyar Nemzetnek azt mondta, jelenleg minden a főváros meggyengítése irányába mutat. A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy a gyártók által feltüntetettnél jóval több energiát fogyasztanak egyes háztartási készülékek.

Már 2002-ben elkezdődött egy olyan folyamat a fővárosban, amelyet a gazdasági érdekcsoportok nyomulása, leplezetlen városalakító szerepe jellemez, ez a mai napig érezhető a budapesti beruházások kapcsán is – erről is beszélt a Magyar Nemzetnek Schneller István volt főépítész. A szakember szerint az elmúlt hét évben tovább romlott a helyzet, jelenleg ugyanis minden a főváros meggyengítése irányába mutat.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy a gyártók által feltüntetettnél jóval több energiát fogyasztanak egyes háztartási készülékek egy európai uniós felmérés alapján. Habár a jelek szerint a probléma gyökere inkább a szabványosításban, mint a gyártók hozzáállásában keresendő, az is figyelemre méltó, hogy van olyan tévé, amelyik – hasonlóan a dízelautókhoz – észleli, ha tesztelik.

A Világgazdaság szerint nehezen indul be a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott POS-készülékek telepítése, mert a szolgáltatókat megakasztotta a túl speciális terminálok beszerzésének előírása. A pályázati kiírás ugyanis színes, érintőkijelzős POS-készülékek telepítését írta elő a pályázóknak, amit a piac régi szereplői meglepetéssel fogadtak.

Több mint kétmilliárd forintért vehettek igénybe magyar biztosítottak külföldön gyógykezeléseket - olvasható a Magyar Időkben. Döntően olyan kezelésekről van szó, amelyek itthon még nem elérhetők. A cikk szerint genetikai vizsgálatot, speciális sebészeti ellátást, csontvelődonor-keresést, sugár- és izotópterápiás onkológiai ellátást is finanszírozott tavaly az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. Ezenfelül 5,2 milliárdot fizettek ki külföldi biztosítóknak honfitársaink sürgősségi ellátásért.

Vizsgálni fogják, beszámítható-e a pécsi fekete angyal - közli a Magyar Nemzet. Mint írják: részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett az a baranyai ápolónő, aki a gyanú szerint tudatmódosító szerrel „mérgezte” kollégáit. Arra azonban egyelőre nem adott magyarázatot, hogy mi volt az indítéka.

Bizalmi alapú személyes kapcsolatot ápolt ügyfeleivel Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője, ennek volt köszönhető, hogy valakitől egymilliárd forintot tudott kicsalni - tudta meg a Portfolio a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségtől. A Bróker Marcsika néven elhíresült karcagi asszony ellen nemrég vádat emeltek, a 15 éven át tartó csalássorozatért pedig 5-15 év börtön is várhat rá.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy a brit kormány az EU-tagság megszűnése után is biztosítja a legszegényebb fejlődő gazdaságoknak a jelenlegi vámmentes hozzáférést a brit piachoz. Az érintettek között olyan fejlődő gazdaságok vannak, mint Banglades, Sierra Leone, Haiti vagy Etiópia. Ezek az országok a jövőben is vámmentesen exportálhatnak a brit piacra bármilyen árut, fegyverek és hadianyagok kivételével.

A Pénzcentrum.hu a bankok által jelenleg kínált és sokat reklámozott személyi kölcsönöket hasonlítja össze költségeik szerint, illetve a különböző hirdetéseket áttekintve a cikk megállapítja, hogy míg egy éve előfordult, hogy akár luxuskiadásra is szabad felhasználású hitel felvételét ajánlották a pénzintézetek, addig mostanra a személyi kölcsönök pénzügyileg tudatos felhasználására bíztatnak a reklámok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást