Utazik? Meddig érvényes az útlevele? - lapszemle

Infostart
2017. június 23. 07:17
A Magyar Idők úgy értesült, hogy a kormány július első hetében társadalmi párbeszédet indít, hogy felmérje: a szakmához és a kormányhoz hasonlóan a társadalom is szükségesnek tartja-e a fellépést az álpszichológusok ellen. A Magyar Nemzet azt írja, hogy az utóbbi hetekben jelentősen felélénkült a Balaton-parti nyaralók iránti kereslet.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy a kormány július első hetében társadalmi párbeszédet indít, hogy felmérje: a szakmához és a kormányhoz hasonlóan a társadalom is szükségesnek tartja-e a fellépést az álpszichológusok ellen. Amennyiben a válasz pozitív lesz, a parlament az év végén elfogadhatja a pszichológuskamaráról szóló törvényt, és azt követően már csak a köztestület tagjai nevezhetik magukat hivatalosan pszichológusnak.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az utóbbi hetekben jelentősen felélénkült a Balaton-parti nyaralók iránti kereslet, amit a belföldi idegenforgalom is fokoz. Az érdeklődők 60 százaléka 10-30 millió forintos ingatlant keres Siófokon, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy az év elején 62 ezerrel 1 millió 310 ezerre csökkent a hitelkártyák száma, ami négyéves mélypont, a meglévőket ugyanakkor egyre tudatosabban használják a tulajdonosaik. A legtöbben interneten vásárolnak hitelkártyával - írja a lap.

A napi.hu azt írja, hogy öt hónap után megállt a költségvetési intézmények adósságának növekedése. Május végén 37,8 milliárd forint volt a 671 közintézmény lejárt adóssága, ami 1,1 milliárdos csökkenés április végéhez képest.

A Portfolio szerint állandósulni látszik az olaj árfolyamára nehezedő nyomás, dacára annak, hogy a kitermelők nagy többsége közös erőfeszítéssel igyekszik megtámasztani az árakat. A várakozások egyre alacsonyabb árfolyamokat jeleznek előre, és bár a fordulat sem zárható ki, a piac a jelek szerint egyelőre nem igazán bízik ebben - írja a portál.

A Pénzcentrum arra figyelmeztet, hogy utazás előtt érdemes ellenőrizni az útlevelek érvényességét, mert a gyorsított eljárásban igényelt okmányokra a gatyánk is rámehet. Ennek ellenére tavaly 80 ezren éltek ezzel a lehetőséggel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást