Sztrájkolhatnak a fogorvosok - lapszemle

Infostart
2017. június 22. 08:29
Munkalassító demonstrációt helyeztek kilátásba a fogorvosok, ha nem növelik finanszírozásukat - számolt be a Magyar Idők.

A Magyar Idők cikke szerint hamarosan megkezdődnek a tárgyalások a közfinanszírozott fogászok támogatásáról az egészségügyi államtitkárság és a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozata között. Korábban fogorvosok egy csoportja szeptemberre munkalassító demonstrációt helyezett kilátásba, vagyis csak a sürgősségi eseteket látnák el, ha nem növelik a finanszírozásukat. A szakállamtitkárság szerint bár jogilag demonstrálhatnak, ezzel felvetődne a szerződésszegés lehetősége is.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: nyereséges évet zárt tavaly a magyar barkácspiacot uraló három üzletlánc. Az OBI 13, a Bauhaus 16, a Praktiker 20 százalékos növekedést tudott elérni egy év alatt.

A Magyar Nemzet Maros Sefcovic-csal, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnökével készített interjút, aki szerint Brüsszel több olyan uniós forrást biztosítana Magyarországnak, amely a háztartásokat támogatná a könnyebb hozzáféréshez a megújuló, tiszta energiaforrásokhoz. Maros Sefcovic ugyanakkor elismerte: Magyarországon az atomerőmű az áramellátás egyik alappillére, így a Paks II megépítése az ország tagállami döntési joga.

A Világgazdaság cikke szerint a napokban összesen csaknem 77 milliárd forintról szóló támogatói határozatokat kapnak kézhez a Vidékfejlesztési program keretében az agrár-környezetgazdálkodási tevékenységre és a településképet meghatározó épületek rekonstrukciójára, közösségi terek létrehozására pályázók.

A Portfolio összeállításából kiderül: a Qatar Airways lett 2017-ben a világ legjobb légitársasága - hirdette ki a Skytrax az utasok véleménye alapján összeállított listáját. A TOP10-be több közel-keleti légitársaság is bekerült, az európaiak közül pedig a Lufthansa bizonyult a legjobbnak. A gazdasági portál bemutatja azokat a luxuskörülményeket, amelyek között az átlagember csak elvétve utazhat.

A Napi.hu a kenyérrendeletről írt cikkéből kiderül: ma lép életbe az a szabályozás, amely jobb minőségű és tartalmasabb kenyereket küld majd a boltok polcaira. Az új szabályok több mint egy tucat kenyér fajtára írnak elő kötelező összetételt. A Pékszövetség elnöke korábban azt mondta: a módosítás nem jár áremelkedéssel. Részletek a Napi.hu-n és az InfoRádió reggel 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeli című műsorában.

A Magyar Idők arról ír, hogy ígéretes szezon előtt áll idén a balatoni turizmus: egy év alatt 20 százalékkal nőtt a helyfoglalások száma a Balatontourist által üzemeltetett kempingekben. A főszezonra már lefoglalták az üdülőházak, a mobil házak, illetve a bérsátrak nagy részét is.