Kövér László: elképzelhető, hogy rendkívüli ülést tart a parlament

InfoRádió
2017. június 15. 18:46
Nem adják fel az átlátható kampánytevékenység érdekében javasolt törvénymódosítást a kormánypártok - jelentette ki az országgyűlés elnöke. Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a képviselőcsoport megpróbálja összegyűjteni az ehhez szükséges kétharmados támogatást.

Kövér László úgy fogalmazott: ha a köztársasági elnök újra tárgyalásra visszaküldi a törvényt és a frakciók kezdeményezik, akkor elképzelhető, hogy rendkívüli ülést tart a parlament.

A házelnök az idén elfogadott fontos jogszabályok között említette a költségvetési törvényt, amelyből kiderül, mennyit kapnak jövőre a családok és milyen fejlesztések lesznek a különböző ágazatokban.

Ugyanilyen jelentősnek nevezte a határvédelem kiépítéséről szóló jogszabályt is, amely a legsúlyosabb európai problémára adott választ.

Mint mondta: a költségvetési törvény elfogadása egy-egy év legfontosabb jogszabálya, hiszen ez határozza meg a következő év pénzügyi kereteit. Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában megjegyezte: ebből derül ki, mennyit kapnak a családok, milyen fejlesztések lesznek a különböző ágazatokban.

A plakáttörvénnyel összefüggésben megjegyezte: a cél, hogy megakadályozza egy-egy párt lekötelezettségét valamely gazdasági érdekcsoport felé.