Federer Fucsovicsot választotta - lapszemle

Infostart
2017. június 13. 07:07
A Magyar Nemzetnek interjút adó Nemzeti Választási Bizottság elnöke nem tartja igazságtalannak és aránytalannak a jelenlegi választási rendszert. A Magyar Idők arról ír, hogy toborzó kampányba kezdett a honvédség.

A Magyar Nemzetnek interjút adó Nemzeti Választási Bizottság elnöke nem tartja igazságtalannak és aránytalannak a jelenlegi választási rendszert. Fiktív kalkulációnak nevezte azt, hogy míg 2010-ben 53 százaléknyi listás szavazattal lehetett kétharmadot szerezni, addig 2014-ben 44 százalék is elég volt hozzá. Patyi András jelezte azt is, hogy szerinte nem lehet népszavazás a paksi bővítésről.

A Magyar Idők arról ír, hogy toborzó kampányba kezdett a honvédség. Takács Attila, a Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetőjétől a lap megtudta: a 23 fővárosi kerülettel együtt az ország 197 járásában állítanának fel tartalékos századokat a jövőben. Hamarosan pedig elkezdődik az év legnagyobb nemzetközi hadgyakorlata is Magyarországon.

A Pénzcentrum-hu-n arról olvashatnak, hogy sokan azért viszik autóval a gyereküket az iskolába, hogy megóvják őket a külső ártalmaktól. Átfogó tanulmányok viszont bebizonyították, az esőtől ugyan véd a kocsi, azonban ezzel a károsanyag-terhelés sokszorosát kapják a gyerekek. A Southamton University professzora a The Guardiannek azt nyilatkozta, az autóban ülő gyerekek 9-12-szer annyi szennyeződést szenvednek el, mintha az utcán sétálnának.

A Magyar Nemzet a munkaerő-piaci képzések meghirdetése körüli problémákról számol be. Vannak megyék, ahol még ki sem választották az összes, tanfolyamok lebonyolítására jogosult céget. Amíg nem hirdetik meg a képzőhelyeket, az újabb tanfolyamok nem tudnak elindulni.

A Világgazdaság a BKK beszámolóját ismerteti, amikor arról ír, hogy pénzügyi szempontból jó éve volt a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-nek. A társaság az elmúlt évben közel háromszázmillió forint profitot termelt. A főváros közlekedésszervező cégének több mint 89 milliárd volt a belföldi értékesítés nettó árbevétele, ez azonban csökkent 2015-höz képest, egyebek között azért is, mert tavaly átadták az agglomerációs közlekedést és a HÉV-et. A jegyek és bérletek értékesítéséből tavaly 63,7 milliárd forint folyt be, ami kétmilliárdos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A Magyar Időkből megtudhatják, minden idők legeredményesebb teniszezője magyar partnert választott. Vasárnap ugyanis Stuttgartban Fucsovics Mártonnal készült Roger Federer 18-szoros Grand Slam-bajnok és korábbi junior világelső. További részletek a lap sportrovatában.

A Magyar Idők szerint szárnyal a magyar zöldborsóexport. A kivitel elsősorban az orosz piacra irányul. Bár a legtöbb európai uniós mezőgazdasági és élelmiszeripari terméket kitiltotta az országból az orosz kormány, a konzervborsó kivételt képez.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy eddig több mint 735 millió forint közpénzt adott a kormányzat a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő ZRT. országos számlázási rendszerére. Mindez azért kap különös hangsúlyt, mert a rendszer továbbra sem működik, a fogyasztók jó néhány településen hónapok óta nem kapnak csekket.

A Portfolio arról ír, hogy elképesztő ütemben emelkedik a Bitcoin értéke. Tegnap már 3000 dollár felett is járt az árfolyam, ami azt jelenti, hogy csak idén majdnem megháromszorozódott a kriptopénz árfolyama. A heves árfolyam-emelkedésekkel természetesen a Bitcoin piaci kapitalizációja is kilőtt, már meghaladja a 45 milliárd dollárt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
LAPSZEMLE 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
LAPSZEMLE 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
GAZDASÁGI LAPSZEMLE
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást