Nem ez volt az első túlszámlázás a belvárosi pubban - lapszemle

Infostart
2017. június 12. 07:00
Palkovics László a szocialista kormányok által bevezetett bolognai rendszert tartja felelősnek a szaktanárok hiányáért - derül ki a Magyar Idők Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkával készített interjújából. A Világgazdaság azt írja, hogy a magyar játékpiac mérete már a 45 milliárd forintot is elérte tavaly.

A Magyar Idők az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkával közöl interjút. Palkovics László a szocialista kormányok által bevezetett bolognai rendszert tartja felelősnek a szaktanárok hiányáért. Arról is beszélt a lapnak, hogy a felmérések szerint egyre több gyerek szeretne tanár lenni és jövőre 71 milliárd forinttal több jut az oktatásra, mint idén.

A Magyar Nemzet riportere Dupcsik Csaba szociológussal beszélgetett. A szakember szerint nem feltétlenül baj, ha kevesebb gyermek születik; nem gond, ha a nők később szülnek; és azt sem kellene problémaként megélni, hogy kevesebb a házasság. Úgy véli, hogy a kormány családpolitikai programja hiedelmeken alapul, egy átszínezett Kádár-kori idillt követ, és az ideológiahiányt próbálja betölteni, mert ez olyan ügy, amit pártállástól függetlenül mindenki értéknek tart.

A Világgazdaság azt írja, hogy a magyar játékpiac mérete már a 45 milliárd forintot is elérte tavaly. Ez 12,5 százalékos bővülés, amit az iparági szakértők azzal magyaráznak, hogy több pénz marad az emberek zsebében, így játékokra is többet költenek.

A napi.hu azt írja, hogy egy Váci utcai pub alkalmazottai legalább 19 külföldit vertek át túlszámlázással, amivel hárommillió forint bevételre tettek szert az elmúlt másfél évben. A rendőrség 13 embert állított elő.

A Portfolio a világ tíz, most épülő legmagasabb épületéről közöl összeállítást. A cikk szerzője szerint az 1950-es években még őrültségnek tűnt Frank Lloyd Wright egy mérföldes felhőkarcolójának ötlete, amit a Chicago-i Michigan-tó partjára álmodott meg. Az utóbbi években azonban egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy valahol a világon valóban felépítsenek egy ekkora - több mint 1600 méter magas - épületet.

A Pénzcentrum szerint sokan az utolsó pillanatra hagyják az utasbiztosítás megkötését, pedig ha rosszul választjuk ki a védelmünket, akkor akár egy lakás árát is könnyen elbukhatjuk. Sokan azt gondolják, hogy az uniós egészségügyi kártya elegendő védelmet ad a balesetek esetén, pedig emellett is borsos összegeket hagyhatunk a külföldi kórházakban. A portál összegyűjtötte, hogy melyik népszerű úti célra milyen biztosítást érdemes kötniük a magyar családoknak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást