Nem lehet büntetni a térfigyelő kamerák felvételi alapján - lapszemle

Infostart
2017. május 26. 07:07
A Magyar Idők azt írja, hogy befejeződött a gödi Topház otthon minisztériumi vizsgálata. A Világgazdaság szerint hiába változtak kedvezőtlenül a cafeteria szabályai, az önkéntes nyugdíjpénztárak első negyedéve nem sikerült rosszul.

A Magyar Idők azt írja, hogy befejeződött a gödi Topház otthon minisztériumi vizsgálata. A szakértők megállapították, hogy az intézmény zsúfolt, belső terei lelakottak. A nemzetközi civil szervezet által tapasztalt éhezés és bántalmazás nyomait viszont nem látták, az ágyhoz kötött fiú terápiája pedig orvosilag dokumentált volt.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a belügyminiszter szerint a közterület-felügyeletesek hibás jogértelmezés miatt bírságolták meg a szabálytalanul kanyarodó autósokat. Az ellenőröknek nincs joguk pusztán a térfigyelő kamerák felvételei alapján büntetni, feljelentést viszont tehetnek - mondta Pintér Sándor.

A Népszava szerint a kaposvári közgyűlés nem nyilvánította kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a Cseri-parkot, ahol laktanya épülne a készenléti rendőrök és a határvadászok számára. A képviselők előbb kikérik a városrész lakóinak véleményét.

A Világgazdaság szerint hiába változtak kedvezőtlenül a cafeteria szabályai, az önkéntes nyugdíjpénztárak első negyedéve nem sikerült rosszul. A taglétszám a több mint 11 ezer új belépőnek köszönhetően enyhén nőtt, és ismét 1,14 millió fölé került.

A Portfolio azt írja, hogy az Egyesült Királyságba irányuló nettó migráció két és fél éve nem látott szintre, 248 ezerre csökkent. A 2004-ben csatlakozott nyolc uniós országból mindössze 5 ezer ember érkezett a szigetországba tavaly.

A napi.hu az europiac optimizmusáról ír. A szerző szerint ez részben a francia és a holland választás eredményének, illetve a javuló makroadatoknak, tehát az európai gazdaság növekedésének köszönhető.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást