"Magyarországon bújtatott polgárháború zajlik" - hetilapszemle

Infostart
2017. május 25. 16:06
Tibor Fischer, Londonban élő brit író a Heti válasznak arról beszélt, komoly problémának tartja, hogy Magyarországon folyamatos, bújtatott polgárháború zajlik. A Figyelő a haderőfejlesztés jövőjével foglalkozik

Tibor Fischer, Londonban élő brit író a Heti válasznak arról beszélt, komoly problémának tartja, hogy Magyarországon folyamatos, bújtatott polgárháború zajlik. Úgy vélte a két politikai tábor a végletekig polarizált, nincs felnőttekhez méltó politikai párbeszéd, mindkét oldal bedől a saját propagandájának. Az '56-os regényével ismertté vált szerző szerint a CEU-ügy a pénzről szól, az Orbán-Soros konfliktus pedig elsősorban személyes természetű. Azt is mondta, hogy Európát harmadrangú alakok vezetik, a földrész igazi gazdái pedig a németek.

A Figyelő a haderőfejlesztés jövőjével foglalkozik. A lap úgy tudja: a kormány a legutóbbi ülésén elfogadta a konkrét intézkedési tervet. A kabinet mos Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterre vár, hogy a szükséges forrásokat biztosítsa. Elsődleges feladat a szállítógépek beszerzésének régóta halogatott megvalósítása. Erre 40-45 milliárd forintot kell majd elkülöníteni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
"Magyarországon bújtatott polgárháború zajlik" - hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást