Házastársat gyakrabban váltunk, mint bankot - Lapszemle

InfoRádió
2017. május 24. 07:07
Több mint tíz százalékkal nőtt az utóbbi időben az unión kívülről legálisan Magyarországra érkező áru értéke – tudta meg a Magyar Idők a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkárától. Nagymértékben visszaesett a Híd programokban résztvevő tanulók száma – közli a Magyar Nemzet.

Több mint tíz százalékkal nőtt az utóbbi időben az unión kívülről legálisan Magyarországra érkező áru értéke – tudta meg a Magyar Idők a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkárától. Mint írják: a Távol-Kelet is felfedezte magának Magyarországot: Kínából a modern selyemúton már hazánkba is érkeznek nagy tehervonatok.

Nagymértékben visszaesett a Híd programokban résztvevő tanulók száma – közli a Magyar Nemzet. Míg tavalyelőtt még csaknem 3100-an tanultak a felzárkóztató programban, addig a 2016/17-es tanévben már alig több mint 2370-en. A 2013-ban indult Híd programok célja a lemorzsolódott tanulók visszavezetése a képzésbe, valamint azok számának csökkentése, akiknek nincs alap- vagy középfokú végzettségük.

Naivnak, illetve az étterem-tulajdonosok érdekében állónak tartotta a Magyar Nemzet által megkérdezett vendéglátósok többsége a szervizdíj kötelezővé tételét. Pedig az ötlettel előálló Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a munkabér emelkedését is várta a javaslattól. A lap munkatársa beszélt olyan étteremvezetővel is, aki az adóterhek átalakításában látta a munkavállalók béremelésének megoldását, arról nem beszélve, hogy a vendégek szívesebben jutalmazzák önként a pincérek munkáját.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy további 25 milliárd forint értékben hirdet meg idén pályázati felhívásokat a tervek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2021-ig tartó Pest megyei támogatási programban. Mindezek tartalmáról és ütemezéséről a tárca folyamatosan egyeztet a megyei önkormányzattal.

Még nincs itt a turisztikai főszezon, de a taxisok körében elkövetett jogsértések száma már az első negyedévben 654-re rúgott - írja a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása alapján. A problémák a régiek: még mindig sokan pörgetik a taxiórát, és a sokan nem adnak nyugtát, de volt példa arra is, hogy az ellenőrzött taxisnak nem volt engedélye.

A napi.hu szerint hamarosan kiderül, hogy mennyibe kerül a benzin nyáron. Az OPEC e heti tanácskozásán ugyanis a kartell négy lehetőség közül választhat, amelyek döntő hatással lehetnek az olaj és ezzel az üzemanyagok árára. A tanácskozás legvalószínűbb forgatókönyve a cikk alapján az érvényben lévő kitermelési korlátozások meghosszabbítása.

A Portfolio arról ír, hogy három héten belül megmenthetik Európa összeomlott országát. Azt követően ugyanis, hogy a görög kormány múlt héten átnyomta a parlamenten az újabb megszorításokat tartalmazó reformcsomagot, az Eurogroup és az IMF legutóbbi találkozóján nem sikerült tető alá hozni az egyezséget, a következő, júniusi találkozón viszont megszülethet a megállapodás.

A pénzcentrum.hu szerint a magyarok gyakrabban váltanak házastársat, mint pénzintézetet, pedig most egy jó döntéssel, egy átlagos fogyasztó akár a banki költségeinek 10-12 százalékát is lefaraghatja. Bővebben a lehetőségekről a portálon olvashatnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást