Milliárdok lapulnak a grillben - lapszemle

Infostart
2017. május 18. 07:00
A grillszezon milliárdos üzlet - mutat rá elemzésében a Világgazdaság.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy tavaly rekordösszeget költöttek szerencsejátékra Magyarországon. A piac bevétele megközelítette a 420 milliárd forintot, a NAV-hoz azonban csak 34,4 milliárd forint folyt be játékadóból, ami 2001 óta a leggyengébb adat. Évente egymilliónál is több látogató keresi fel a kaszinókat, amelyek közül az első kategóriásoknak kötelező pénznyerő automatákat üzemeltetniük - olvasható a lapban.

A Magyar Idők körképe alapján az új építésű lakások drágulását elsősorban az erőteljesen emelkedő kivitelezési költségek indokolják, de ennek egyelőre van tere, mert akkora a kereslet. Az építőipari munkaerő szűkösségét azonban még a legnagyobbak is megérzik - írja a lap.

A Világgazdaság szerint a grillszezon milliárdos üzlet. A grillkolbászok, grillfűszerek és grillsajtok forgalma meghaladta tavaly a 3,5 milliárd forintot, a lapnak nyilatkozó áruházláncok pedig további növekedést várnak idén. Az úgynevezett non-food termékek piaca is dübörög: a grillsütők mellett a kerti bútorok is igen keresettek - teszi hozzá Világgazdaság szerzője.

A Portfolio szerint töretlenül nő a magyar háztartások pénzügyi vagyona: az elmúlt egy évben 7,8 százalékkal lettünk „gazdagabbak". A fő lakossági megtakarítások lényegében stagnálnak. Egyetlen megtakarítási forma lóg ki a mezőnyből: a lakosságnál lévő állampapírok állománya ma már több mint 4,5-szerese a válság elejinek.

A napi.hu azt írja, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette az úszóvébét szervező cég által a csapatok elszállásolására kiírt egyik szállodatendert és 200 ezer forintra megbírságolta az ajánlatkérőt.

A Pénzcentrumon az olvasható, hogy sok nyugdíjas nem tud róla, pedig attól függően, melyik önkormányzathoz tartozik, számos anyagi segítséget kaphat. Vannak olyan települések, ahol kedvezményes uszodabérletet adnak, míg máshol karácsonyi plusz pénz jár az idősebbeknek. A portál körbenézett néhány fővárosi kerületben és megmutatja, hogy hol milyen támogatásokat talált.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást