Luxusautókra és utakra szórták a pénzt a kereskedőházak - lapszemle

InfoRádió
2017. május 4. 07:17
Havonta másfél millió forintért béreltek luxusautókat, a New York-i divathétre, tanácsadókra és tanulmányokra milliókat költöttek a kereskedőházak, pedig eddig nem túl sokat hoztak a konyhára - számolt be a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet arról ír, bár a Magyar Nemzeti Kerekedőház Zrt. tavaly hárommilliárd forint mínuszt termelt, a szaktárca és kapcsolt vállalkozásai nem fukarkodnak a kiadásokkal. Havonta másfél millió forintért béreltek luxusautókat, a New York-i divathétre, tanácsadókra és tanulmányokra milliókat költöttek. Pedig a kereskedőházak eddig nem túl sokat hoztak a konyhára.

A Világgazdaság arról ír, legyártották a 350 ezredik készpénzkiadó automatát az amerikai NCR szigetszentmilkósi gyárában. A cég az ATM-ek piacának 35-40 százalékát fedi le a világban, és a készülékek 35 százaléka Magyarországon készül.

A Magyar Idők arról ír, csaknem hatmillió forintot fizetett ki az állam március közepe óta az „alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények” miatt volt és jelenlegi fogvatartottaknak egy tavaly elfogadott törvény alapján. A jogszabály napi 1200-1300 forint között állapította meg a sérelmi díj összegét.

A Magyar Nemzet cikke szerint megvizsgálják a nevelőszülők előéletét, szigorítják a btk-t, továbbá lazítanak a pedagógusok titoktartási kötelezettségén – egyebek közt ilyen intézkedésekkel próbál javítani a gyermekvédelmi szakellátásban élő fiatalok biztonságán az a saláta-törvényjavaslat, amelyet a napokban nyújtott be a parlamentnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és amelynek ma lesz az általános vitája az Országgyűlésben.

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket összegző statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján hazánk a középmezőnyben állt, számos régiós országnál, sőt még Ausztriánál is kedvezőbb adatokkal.

A Világgazdaság arról ír, több mint százzal csökkent tavaly a hitelintézeti fiókok száma Magyarországon, és az év végére 2700 alá csúszott. A lap a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva közölte, hogy ezzel egy hosszú ideje tartó trend folytatódott a piacon, és a 2013-as 3111 értékesítési egységhez képest már több mint 13 százalékkal mérséklődött a bankfiókok száma.

A Magyar Nemet cikke szerint várhatóan még a héten feljelentést tesz Szilágyi György jobbikos képviselő a rendőrségen, miután a birtokába jutott dokumentumok szerint újabb visszaélések történtek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéményseprési üzletágában.

A portfolio arról ír, nem okozott nagy meglepetést a Tesla az első negyedéves beszámolójában, részben a rekord eladásoknak köszönhetően rekord árbevételt ért el a vállalat és a menedzsment jelzései szerint a Model 3 gyártása a terveknek megfelelően júliusban megkezdődhet. Egyszeri tételek és a megugró költségek miatt viszont a vártnál nagyobb veszteséget szenvedett el az amerikai autógyártó, ami az elmúlt hetek eszeveszett raliját követően elég volt ahhoz, hogy a befektetők elkezdjék adni a cég részvényeit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!